Torstaisin Taidetta Taidehuoneella

20.12.2017

Keväällä 2013 järjestettiin Naantalin Taidehuoneella kuvataiteilija Pentti Pullisen vetämä asetelmamaalauskurssi. Opettaja sai urakkansa päätökseen, mutta oppilaat eivät, joten torstaisin alettiin kokoontua maalaamaan yhdessä Taidehuoneella. Näin syntyi Naantaliin uusi maalausryhmä, joka nyt keväällä jatkaa toimintaansa jo viidettä vuotta.

Taidehuoneen vilkkaan näyttelykesän rauhoituttua alkaa maalauskausi, joka jatkuu joulun yli aina pääsiäiseen saakka. Joka torstai, Naantalin kirkonkellojen lyötyä kaksitoista, aloitetaan työskentely. Toisinaan kuunnellaan luomista inspiroivaa musiikkia, toisinaan keskusteluohjelmaa radiosta. Kello neljätoista huilataan ja pidetään iloisen puheensorinan täyttämä tee- ja kahvitauko.

Mikäli taidehuoneella on jonain torstaina jotain muuta ohjelmaa, ryhmä suuntaa retkelle museoihin ja gallerioihin tai maalailemaan Turun Logomoon tai Naantalin Tammiston tilalle tai Rymättylän Aaholliin.

Aina välillä innostutaan järjestämään yhteisnäyttely torstai-iltapäivien tuotannosta - toisinaan koko ryhmän voimin, toisinaan vain parin ryhmän jäsenen yhteisnäyttelynä. 

Nykyisin Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry:n järjestämä Torstaitaidetta on kaikille naantalilaisille avoin ja ilmainen mahdollisuus virkistää sieluaan harrastamalla taidemaalausta. Ryhmän sydämenä toimii ”rouva Taidehuone” eli Marja-Liisa Alopaeus, puhelin 040-5737111.

Tervetuloa mukaan taiteilemaan.