Janeten nukkenäyttely 27.4.-5.5. 2016 klo 12-18 Taidehuoneella

21.4.2016

Janette Räikkönen innostui kutomaan nukkeja - nyt voit tutustua niihin ja arvuutella, ketä tuttuja löydät

Olin keväällä 2015 Naantalin kulttuuritaloyhdistyksen järjestämällä nukkekurssilla. Opettajamme Kaisa Helkiö perehdytti meidät pikkutarkoin ohjein Naantalin nukkien neulomiseen.

Itselleni nuket ovat aina olleet rakkaita. Opastyön myötä myös Naantalin nuket ja niiden historia olivat kovin tuttuja. Aikaisemmin ei vain ollut aikaa niiden tekemiseen.

Kun olin taiteillut yhden Savon jääkärin ja hänen morsiamensa, arvelin, että näitähän on mukava tehdä. En kuitenkaan halunnut tehdä niitä massatuotantona toistensa kopioina. Niinpä tein yhden koenuken vähän eri tavalla ja sitten tein nuken itsestäni ja puolisostani.

Taideopettajani Kristiina Turtonen ehdotti, että tekisin naantalilaisia nukkeina, joten aloin neuloa innolla heitä. Kuusitoistavuotias pojanpoikani ylätti minut haluamalla itsestään nuken, joten taas tartuin aiheeseen. Tein kolme lastani puolisoineen ja tietysti myös kymmenen lastenlastamme.

Vuoden kuluessa väkeä syntyi aina vain lisää ja totuuden nimissä on sanottava, että kaikkia en vielä edes tunne.

Kaikki, jotka ovat nukkeni nähneet ovat kannustaneet minua järjestämään niistä näyttelyn. Nyt tämä näyttely on sitten tulossa.

Tervetuloa tutustumaan nukkeihini!

 

Kevätterveisin

Janette Räikkönen

 

ks. myös  Janeten nukeista fb:ssa www.facebook.com/events/1090886904294698/