TIETOA MEISTÄ

Ripaus historiaa

Yhdistyksen tarina

Aluksi joukko aktiivisia kulttuuriorientoituneita naantalilaisia kokoontui keskustelemaan ja pohtimaan Naantalin kulttuurielämää ravintola Trappiin. Tämä vilkkaasti keskusteleva kulttuurifoorumi kokoontui aluksi satunnaisesti. Pian huomattiin, että toimintaa voisi olla säännöllisemminkin. Ja mitä siitä seurasikaan.

Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry


Yhdistys pyrkii toiminnallaan ponnekkaasti elävöittämään Naantalin ja sen vanhan kaupungin sekä siihen liitetyn saaristo-Naantalin kulttuurielämää. Tarkoituksena on vaalia saaristo-Naantalin paikallisidentiteettiä ja -kulttuuria yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Haluamme saada aikaan kulttuurillista pöhinää erilaisissa yhteyksissä ja olla mukana kehittämässä Naantaliin omaleimaista kulttuuritapahtumatoimintaa.

Edistämme sekä asukkaiden omaehtoista kulttuuriharrastamista että tarjoamme naantalilaisille ja vierailijoille laadukkaita kulttuurielämyksiä. 

Yhdistyksen tavoitteena on naantalilaisten kulttuurin piirissä toimivien yhdistysten, taiteilijoiden, käsityöläisten, yrittäjien, Naantalin kaupungin, seurakunnan jne. yhteisen kumppanuustoiminnan koordinointi ja kehittäminen. 

Haave kulttuuritalosta elää edelleen ja olemme esittäneen vanhan raatihuoneen käyttöä kulttuuritalona, jonka käyttöä koordinoisi yhdistyksemme ja johon me yhdessä jäsenyhdistystemme kanssa tuottaisimme ohjelmaa ja toimintaa, esim, työpajoja, kursseja, esitelmiä, harrastuspiirejä, taideiltoja, taidelainaamo, näyttelyitä, myyjäisiä, kirpputoritoimintaa, cd-vinyylilevytapahtumia, kirjallisuus- ja runoiltoja, pieniä musiikkiesityksiä, residenssitiloja, kulttuurikahvila eri teemoilla, Naantali tutuksi iltoja, valokuvaesityksiä, Naantalin historiaa ja tarinoita, tukikohta trumputtajille, PA-laitteilel ja esiintyjille Naantalin tapahtumissa. Kesäisin pihalla voisi olla vierailuesityksiä (kesäteatteri) ja kesäkahvila. 

Kulttuuritalo mukana Naantali-päivän pukukavalkadissa 2017. Kuva Jarno Terho