NAANTALISSA TAPAHTUU

Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen tapahtumia

 

Torstaitaidetta. 

Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry:n järjestämä Torstaitaidetta on kaikille naantalilaisille avoin ja ilmainen mahdollisuus virkistää sieluaan harrastamalla taidemaalausta. Taidehuoneen vilkkaan näyttelykesän rauhoituttua alkaa maalauskausi, joka jatkuu joulun yli aina pääsiäiseen saakka. Joka torstai, Naantalin kirkonkellojen lyötyä kaksitoista, aloitetaan työskentely. Toisinaan kuunnellaan luomista inspiroivaa musiikkia, toisinaan keskusteluohjelmaa radiosta. Kello neljätoista huilataan ja pidetään iloisen puheensorinan täyttämä tee- ja kahvitauko. Ryhmän sydämenä toimii ”rouva Taidehuone” eli Marja-Liisa Alopaeus, puhelin 040-5737111.

 

Naantalin taidehuoneella 23.-31.3. Naantalin opiston kuvataideryhmän näyttely. Vapaa pääsy.

Naantalin taidehuoneella 15.-22.4. Veera Ruohomäen näyttely

 

Vapun vastaanotto

Vappuaattona 30.4.2019 klo 18 vierasvenesatamassa kioskin lähellä. Lippu nostetaan salkoon fanfaarin kera, vappupuhe, Naantalin Auringon lakitus ja iloisia vappulauluja naantalilaisten kuorolaisten esittämänä – ja yleisö saa yhtyä lauluun. Maksuton.

 

Trumputtaja

Kesä-, heinä- ja elokuussa trumputtaja kutsuu vierasvenesatamassa väkeä hiljentymään iltavesperiä varten 19.55. Maksuton.

 

Naantali Jazz Weekend perjantaina-sunnuntaina 28.-30.6.2019 Naantalin rannan ravintoloissa, promoottorina maestro Reima Ilmanen. Maksuttomia ja pääsymaksullisia tapahtumia.

 

Lasten oma kirpputori Itsenäisyydenpuistossa lauantaina 29.6. ja Unikeonpäivänä 27.7. klo 11 – 16. Maksuton.

 

Mannerheiminkadun kirpputorit Itsenäisyydenpuistossa sunnuntaisin heinä-elokuussa 7.7. – 18.8. klo 11-16. Maksuton.

 

Kirkkopuisto soi

Heinäkuussa päivittäin (lukuunottamatta unikeonpäivää 27.7.) klo 13 Kirkkopuiston musiikkipaviljongissa järjestettävät noin tunnin mittaiset maksuttomat musiikkituokiot tuovat iloa ja virkistystä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin. Esiintyjinä on sekä paikallisia että vierailevia, sekä ammattimuusikoita että harrastajia. Maksuton.

 

Puisto-zumba

Heinä-elokuussa puolentoista kuukauden ajan klo 19 – 19.55 Kirkkopuiston esiintymisalueella zumbataan yhdessä. 4., 11., 18., 25.7. ja 1., 8. ja 15.8.2019 Sanna Brummer-Jalavan johdolla. Parhaimmillaan mukana on satakunta iloista zumbaajaa. Maksuton.

 

Vallis Gratiae -yhdistys järjestää: Wanhanajan piknik Kirkkopuistossa la 13.7.  klo 13-15

 

Birgitan Yö torstai 18.7.2019

Heinäkuun kolmantena torstaina klo 18-24 vietetään Birgitan Yötä, Naantalin omaa taiteiden yötä. Ohjelmassa on Naantalin historiaan liittyvän birgittalaisluostarin innoittamia elementtejä, taidetta, kirjallisuutta, musiikkia, tanssia. Vuosittain valittavan Birgitan Yön nimikkotaiteilijan tekemän Birgitta-aiheisen teoksen huutokauppa, jonka tuotot menevät taiteilijan päättämään hyväntekeväisyyskohteeseen. Tapahtumat ovat pääosin maksuttomia.

 

Naantalin Aurinkoisten Sukkamatamien Sukkapäivä la 10.8.2019

Naantali-päivä  to 23.8. Naantalin kaupunki ja Vallis Gratiae -yhdistys yhteistyökumppaneineen

Muinaistulien Yö ja Naantalin Naamiaiset la 24.8. Vallis Gratiae -yhdistys

 

Lux Gratiae 24.-27.10 Kulttuuritaloyhdistyksen kanssa yhteistyössä Naantalin kaupunki, Naantalin Matkailu, Naantalin Musiikkijuhlat, Naantalin ja Rymättylän seurakunnat, naantalin musiikkiopisto ja Naantalin opisto yhteistyökumppaneineena

 

Lasten Joulu sunnuntaina 8.12. Naantalin vanhassakaupungissa

Itsenäisyyspäivän tienoissa sunnuntaina vietetään vanhassakaupungissa Itsenäisyydenpuistossa Lasten Joulua, jossa ohjelmassa on aina nuorten esityksiä esimerkiksi muodostelmaluistelijoiden tai voimistelijoiden nuorimpien esityksiä. On joulumuori, joulupukki, tonttujumppaa, usein Luciakuorokin käy tervehtimässä samoin Muumit. On ponitalutusta, pientä joulumyyntiä ja takuuvarmasti lunta, jonka saamme jäähallilta.

 

Perinteinen VG-joulukonsertti lauantaina 14.12.2019 klo 18 Naantalin kirkossa, yhteistyökumppaneinamme VG Brass solisteineen, VG-62 ja Naantalin Teatteri.
 

Naantalin Nukketanssi
Yhdistyksemme nukketanssiryhmää voi tiedustella esiintymään: Kauko Pajukoski, kauko.pajukoski(@)gmail.com, tai puh. 0400 823 637

 

 

Ajankohtaista Naantalissa nyt

Kuvaa klikkaamalla pääset Naantalin kaupungin tapahtumakalenteriin.