Birgitan Yö 2018 -taiteilijan Heta Saarelaisen puheenvuoro

1.7.2018

Birgitan Yönä huutokaupataan kuvataiteilija Heta Saarelaisen työ "Birgitta" - tutustu työhön etukäteen taiteilijan gallerian ikkunassa osoitteessa Henrikinkatu 2, 21100 Naantali (www.hetasaarelainen.com.). Ja sitten huutamaan to 19.7. se omaksi!

Birgitan Yö Naantalin vanhassakaupungissa torstaina 19.7.2018 klo 18.00 alkaen on Naantalin oma taiteiden yö ja yksi kesän kohokohdista. Vanhakaupunki herää eloon ja tarjoaa hienoja kulttuurielämyksiä.

Birgitan Yö 2018 -taiteilijan HETA SAARELAISEN hyväntekeväisyyshuutokaupattava työ ”BIRGITTA” on nähtävillä jo nyt taiteilijan gallerian ikkunassa osoitteessa Henrikinkatu 2, 21100 Naantali (www.hetasaarelainen.com.) Tapahtumailtana työ on nähtävillä Itsenäisyydenpuistossa. Työ huutokaupataan Itsenäisyydenpuistossa klo 21.00.  Huutokaupan tuotolla tuetaan Naisten Pankin toimintaa. Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten koulutuksen, toimeentulon ja yrittäjyyden kehittämiseksi.

 

Birgitta

160 cm x 84 cm / akryyli kankaalle

Maalatessani Birgitan yön nimikkoteosta minua kiinnosti Birgitassa erityisesti voimakkaan naiseuden yhdistyminen pyhimyksen rooliin. Birgitta Birgerintytär oli keskiajan Euroopassa poikkeuksellisen merkittävä poliittinen ja hengellinen vaikuttaja, jonka toimintaa viitoitti näkyjen kuvallinen ajattelu. Hän otti voimakkaasti ja itsenäisesti kantaa ja käytti yllättävän suurta valtaa asemaansa nähden. Kristuksen kruunun kantajan ohella historiasta nousee esiin äiti, puoliso ja nainen. Samalla, kun Birgitassa avautuu monille profeetallinen Jumalan sanansaattaja, on hänen hahmonsa inhimillinen, hauras, fyysinen olento, joka kyseli tietään ja tarkoitustaan kuin ketä tahansa meistä.

 

”Kiiruhda, Herra, valoksi yöhön. Kuolevan lailla ikävöin sinua.

Sano sielulleni, ettei sinun sallimattasi tapahdu mitään 

ja ettei mikään sinun sallimasi ole lohdutonta.

 

Oi Jeesus Kristus, Jumalan Poika, joka vaikenit tuomitsijoittesi edessä, 

hillitse kieltäni, kunnes olen oivaltanut, mitä ja kuinka minun kuuluu puhua.

 

Osoita minulle tie ja tee minut halukkaaksi sitä vaeltamaan. 

On onnetonta vitkastella, on vaarallista jatkaa matkaa; 

vastaa siis kaipaukseeni ja osoita tie.

 

Tulen luoksesi kuin sairas tulee lääkärin luo. 

Oi Herra, anna sydämelleni rauha.

Aamen.”          

                                       Birgitan rukous

 

HS ateljee-galleria
www.hetasaarelainen.com

Henrikinkatu 2, 21100
Puh. 041-4408997
heta.saarelainen@lpsh.fi

Liitteet

  • HS CV.docx (16 kB)
    Heta Saarelaisen cv löytyy tästä.