Birgitan Yötä vietetään torstaina 18.7.

10.7.2019

Birgitan Yö Naantalin vanhassakaupungissa on Naantalin oma taiteiden yö ja yksi kesän kohokohdista. Vanhakaupunki herää eloon ja tarjoaa hienoja kulttuurielämyksiä.

Itsenäisyydenpuistossa, museoiden vieressä Mannerheiminkadulla, klo 18.00 alkaen Kulttuuritaloyhdistyksen ohjelmassa on runoja ja muuta kirjallisuutta, uusien kirjojen esittelyä haastatteluin, Naantalin Voimistelijoiden Cheer-taitoryhmä esiintyy ja naantalilaiset uudet yrittäjät kertovat kokemuksistaan Naantalin kesässä Mirkka Mattheiszenin haastattelemina.

Kävijät saavat myös osallistua ohjelmaan Larissan kesäillan kukkapajassa ja Kristiina Turtosen Potrettipisteessä. Illan orkesterina Itsenäisyydenpuistossa on Semites solistinaan Tiina Uutela. Duo Seeli Toivio & Pauliina Hyry esiintyvät Luostarikirkossa Naantalin seurakunnan konsertissa. Joihinkin vanhankaupungin pihoihin pääsee myös tutustumaan. Kartan avoimiin pihoihin löydät klikkaamalla sivun alaosassa olevaa linkkiä. Semiteksen lisäksi musiikkipuolesta vastaavat Helmi Virtanen, Naantalin oma Edith Piaf, sekä ensi kertaa Birgitan Yössä Lauluyhtye Raiku Turusta esittäen kansanlauluja Suomesta, lähialueilta ja ympäri Eurooppaa. Perinteiset sanat ja melodiat saavat usein Raikun käsissä asukseen modernin sovituksen: riiataan, hukutetaan kelvottomia aviomiehiä, iloitaan keväästä ja synnytetään maailma.

Ilta huipentuu Birgitan kulkueeseen Itsenäisyydenpuistosta Naantali luostarikirkkoon, jossa on lopuksi hartaus- ja musiikkihetki. Ennen puoltayötä Naantalin Teatterin nuoret esittävät kummitustarinan musiikkipaviljongin tuntumassa ja klo 24 Jari Virta soittaa yövesperin rannan laiturilta


Tapahtuman järjestää Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry yhteistyökumppaneineen - yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuritoimen kanssa ja Naantalin seurakunnan kanssa


 

Liitteet