Naantali Jazz Weekend 27.-28.6.2020

13.6.2020

Naantalin Kulttuuritaloyhdistys järjestää Reima Ilmasen kanssa yhteistyössä jo perinteisen jazzviikonlopun kesä-heinäkuun vaihteessa Naantalin rannan ravintoloissa. Kaikkiin tunnin mittaisiin konsertteihin vapaa pääsy. Tavataan turvallisesti!

Café Amandiksen terassi,  Café Santalan terassi (sateella Merisali) ja Luostarin puutarha ovat tapahtumapaikkoinamme. Vapaa pääsy. Säävaraus. 

Lauantaina 27.6. klo 14 Café Amandiksessa Tuula Kuitunen ja Evergreens.  

Big band -musiikkia tarjoilee puolestaan Sunny Side Big Band Cafe Santalan terassilla lauantaina 27.6. klo 17.

Naantali Jazz Weekendin primus motor ja organisaattori on vuosikausia ollut muusikko Reima Ilmanen. Reiman SEMITES Band musisoi sunnuntaina 28.6. klo 15 Luostarin puutarhassa Tiina Uutela solistinaan 30-luvun jazzin tunnelmissa, joten kuultavana on sen ajan helmiä.

Uusi kokoonpano on Blues Ones, joka esittää bluesin säestyksellä Markku Innon runoja tapahtumassa sunnuntaina 28.6. klo 18 Cafe Amandiksessa. Blues Onesin muodostavat Valtteri Roiha lausunta, Timo Saarinen kitara, Hannu Hiltula saksofoni ja huilu, Esa Salminen basso ja Kimmo Lilja lyömäsoittimet.

 

Blues Ones

Naantalissa lukion käynyt Markku Into oli runoilija ja kulttuuripersoona, joka vaikutti vahvasti turkulaisessa underground-liikkeessä. Edesmenneen runoilijan tekstit elävät vahvasti Blues Onesin esittämänä.

Innolta ilmestyi vuonna 2013 runokokoelma Blues One, jonka kaikki runot on nimetty tunnettujen biisien mukaan. Runot ovat Innon omia luomuksia, mutta blueskappaleet ovat toimineet runojen innoituksena.

Runoilija innostui ajatuksesta perustaa Blues Ones -niminen yhtye, joka esittäisi kirjan teksteihin sävellettyä ja sovellettua bluesia. Yhtye teki ensimmäisen keikkansa Turun jazz -tapahtumassa 2014. Uusi bändi sai loistavat arvostelut myös Jazzrytmit -nettilehdessä sekä Turun Sanomissa.

Parin vuoden jälkeen Into sairastui vakavasti ja ilmoitti, ettei enää pääse lähtemään keikoille tai studioon. Vielä saattohoitokodissa runoilija ilmaisi olevansa tyytyväinen bändiin ja toivoi, että se olisi voinut jatkaa toimintaansa.

Juuri kun bändin tulevaisuus näytti epävarmalta, Innon leski otti muusikoihin yhteyttä. Innolle oli päätetty järjestää iso muistotilaisuus Turun kaupunginkirjastossa. Blues Ones kutsuttiin mukaan esittämään tulkintojaan kokoelman runoista. Lukijaksi tuli näyttelijä Jukka Soila ja bändin ura sai
jatkoa.

Blues Ones on esiintynyt Turun runoviikolla ja Turun taiteiden yössä, Turun Puutoribluesissa ja monissa muissa paikoissa aina yksityistilaisuuksiin asti. Innon hauskat ja suorasukaiset runot yhdistettyinä bluesiin ovat herättäneet yleisössä vastakaikua. Moni on kommentoinut, että ”en tiennytkään pitäväni bluesista”.

”Meidän bluesimme on jazzahtavaa, kepeähköä ja paikoin jopa tanssittavaa” kertoo yhtyeen nykyinen solisti, näyttelijä Valtteri Roiha. ”Lisäksi kenenkään ei tarvitse pelätä liian kovaa soittoa. Musiikkimme on parhaimmillaan pienissä tiloissa kuten seurusteluravintoloissa tai klubeilla.”

 

 

 

Liitteet

Blues Ones
Blues Ones
Tiina Uutela ja Semites Band
Tiina Uutela ja Semites Band
Sunny Side Big Band
Sunny Side Big Band
Tuula Kuitunen ja Evergreens
Tuula Kuitunen ja Evergreens