Kesä on alkanut virallisesti Naantalissa

7.6.2021

Tiistaina 1. kesäkuuta alkoivat jälleen Naantalissa vanhat naantalilaiset perinteet: trumputus ja iltavesper.

Iltavesper soi kirkontornista kesäkuun 1. päivänä klo 20.00 hiljentäen vierasvenesataman ja rannan ravintolat. Iltavesper soitetaan kolmeen suuntaan: ensin presidentille kohti Kultarantaa, sitten kaupungille ja lopuksi merelle.  Vespersoitto ja trumputus jatkuvat koko kesän, joka ilta klo 20.00, päättyen elokuun viimeiseen päivään.
 

Juuri ennen iltavesperiä trumputtaja rummuttaa rannassa kolmessa eri kohdassa pyytäen ihmisiä hiljentymään kuuntelemaan iltavesperiä. Vuonna 2021 trumputtajina toimivat 2 tyttöä ja kaksi poikaa: Helmi Virtanen, Laura Raitanen, Joona Aaltonen ja Niklas Porkka. Lisäksi varalla on monivuotinen trumputtajamme Loviisa Ahlqvist. Itavespersoitosta vastaa Naantalin kaupungin kulttuuritoimi ja trumputuksesta Naantalin Kulttuuritaloyhdistys Henri Nevarin avulla.

Trumputtaminen vaati kovaa ääntä ja tarkkaa keskittymistä. Kesän ensimmäisen trumputuksen hoiti tiistaina Joona Aaltonen. 
Paikalla oli yleisöä mukavasti kymmenittäin, mutta turvaväleistä huolehtien.
Trumputtaminen vaati kovaa ääntä ja tarkkaa keskittymistä. Kesän ensimmäisen trumputuksen hoiti tiistaina Joona Aaltonen. Paikalla oli yleisöä mukavasti kymmenittäin, mutta turvaväleistä huolehtien.
Kuvassa trumputtajat Niklas Porkka, Joona Aaltonen ja Laura Raitanen. Kuvat Henri Nevari.
Kuvassa trumputtajat Niklas Porkka, Joona Aaltonen ja Laura Raitanen. Kuvat Henri Nevari.