Raisionseudun lausujat ry 40 vuotta ”NO NIIN, RUNOUS” - Taidehuoneella 12.3. klo 15

12.1.2023

Raisionseudun lausujat ry lähtee kohta uudelle vuosikymmenelle.

Raisionseudun lausujat ry 40 vuotta

”NO NIIN, RUNOUS”

 

Raisionseudun lausujat ry lähtee kohta uudelle vuosikymmenelle. Neljäkymmentä toimintavuotta täyttyy 03.02.2023.  Yhdistys aloitti toimintansa Raision Taideyhdistyksen lausuntajaostona 1983, mutta toimi jo silloin varsin itsenäisesti. Todellisuudessa perustajajäsenet kohtasivat toisensa jo seitsemänkymmentäluvun puolella työväenopiston lausuntapiirissä. Aktiivinen ryhmä on pysynyt kooltaan suhteellisen pienenä. Jäseniä on kaikkiaan viisitoista, joista yhdeksän aktiivista lausujaa, toiset toimivat enimmäkseen tukijoukkoina. Lisäksi on vielä kaksi kunniajäsentä. Neljä jäsenistä  on ollut mukana alusta pitäen eli ovat yhdistyksen perustajajäseniä. Neljä jäsentä on hyväksytty jäseneksi  Suomen Lausujain Liittoon. Raision  kaupungin kulttuuripalkinto myönnettiin yhdistykselle vuonna 2021. Siinä ehkä vähän todistusta siitä, että töitä on tehty. Ja arvostustakin saatu.

 

Nyt on aika uuden matineaesityksen, joita on kyllä työstetty esityskuntoon melkein vuosittain. ”No niin, runous” on kooste jokaiselle esittäjälleen tärkeästä runosta. Kuinka runo puhuttelee, lohduttaa, ilahduttaa – huvittaakin  elämän ja kokemusten eri tilanteissa. Runolla on monet kasvot. Mukana ovat kaikki yhdeksän aktiivilausujaa. Näyttelijä, teatteri-ilmaisun opettaja Inkeri Kivimäki on dramatisoinut ja ohjannut. Hän on ollut luotto-ohjaajamme jo monena vuonna.

Runomatinean ensi-esitys:

 

Seuraavat esitykset:

Su 12.03.2023 klo 15:00 Naantalin Taidehuoneella, Mannerheimintie 5

Ti 21.03.2023 klo 17:30 Laitilan kirjastossa, Kauppiaskatu 5

Lausujat panevat taas kerran itsensä likoon ja toivovat runojen avulla saavuttavansa yleisön sekä antaa sille jotain kotiin vietäväksikin.