Naantalin Taidehuoneella 1.-15.9. uusi näyttely JAMI

30.8.2023

Taiteilijaryhmän JAMI värikäs ja hyväntuulinen yhteisnäyttely, maalauksia ja veistoksia. Neljä lallukkalaista Markku Arantila, Jari Jula, Tuomas Mäntynen, Inka Nieminen. Vapaa pääsy.

Taiteilijaryhmä:                                                        

Markku Arantila 

Jari Jula 

Tuomas Mäntynen 

Inka Nieminen 

"Neljän lallukkalaisen - Markku Arantila, Jari Jula, Inka Nieminen, Tuomas Mäntynen - kimppanäyttely Naantalin taidehuoneessa syyskuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Esillä maalauksia ja veistoksia.

Teemaa ei ole, paitsi että näyttely on visuaalinen jami, jossa eri tyyliset teokset rinnastuvat vapaasti improvisoiden."

Näyttely avoinna päivittäin 15.9. saakka klo 14-18. Vapaa pääsy. 

JAMI-ryhmän taiteilijat asuvat ja työskentelevät Lallukan taiteilijakodissa Helsingissä. Naantalin taidehuoneen näyttely on ryhmän ensimmäinen yhteisesiintyminen.

 

MARKKU ARANTILA (s. 1960) on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa 1978-1982. Arantila on pitänyt yli kolmekymmentä yksityisnäyttelyä ja on osallistunut yli viiteenkymmeneen ryhmä- ja yhteisnäyttelyyn Suomessa ja ulkomailla. Arantilan julkisia teoksia on Eduskunnan lisärakennuksessa, Yliskylän päiväkodissa Helsingissä ja Karin kampuksella Raumalla. Teoksia on myös Suomen valtion, kaupunkien, säätiöiden ja sairaanhoitopiirien kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa.

Yhteystiedot: markku.arantila@gmail.com,   050 3448237

 

JARI JULA (s. 1961) on Aalto-yliopistossa väitellyt taiteen tohtori. Jula on opiskellut myös teoreettista filosofiaa Turun yliopistossa ja kuvataidetta New Yorkin Art Students Leaguessa sekä Turun piirustuskoulussa. Jula on pitänyt 25 yksityisnäyttelyä ja on osallistunut yli viiteenkymmeneen ryhmä- ja yhteisnäyttelyyn Suomessa ja ulkomailla. Julan teoksia on Suomen valtion, museoiden, kaupunkien, Suomen Rooman-instituutin ja Turun yliopiston kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa.

Yhteystiedot: jari.jula@gmail.com,   050 3267181 

 

INKA NIEMINEN (s.1971) on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Prahan taideakatemiassa.  Nieminen on pitänyt 16 yksityisnäyttelyä ja on osallistunut yli neljäänkymmeneen ryhmä- ja yhteisnäyttelyyn Suomessa ja ulkomailla.  Niemisen julkisia teoksia on Savotan päiväkodissa Helsingissä ja Saarelan päiväkodissa Oulussa.  Niemisen teoksia on myös Suomen valtion, museoiden, kaupunkien ja säätiöiden kokoelmissa. 

Yhteystiedot: inka@inkanieminen.com,   050 5881713

    

TUOMAS MÄNTYNEN (s.1932) on opiskellut Taideteollisessa oppilaitoksessa, Vapaassa Taidekoulussa ja Académie de la Grande Chaumièressa, Pariisissa.  Mäntynen on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja on osallistunut useisiin kymmeniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Mäntysen julkisia teoksia ovat Korpilahden kirkon maalaukset, Seinäjoen asemaravintolan maalaus, SOL:in pääkonttorin maalaus, IBM:n pääkonttorin maalaus ja Tapani Jokelan kanssa tehty Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen seinäfresko.  Mäntysen teoksia on Suomessa valtion, museoiden, kaupunkien, säätiöiden, yritysten ja yhteisöjen kokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa, ja useissa ulkomaisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.  Mäntynen on saanut Pro Finlandia -kunniamerkin ja 1986 ja professorin arvonimen 1996. Mäntynen on saanut kunniamaininnan Gabrovon Huumorin ja satiirin biennaalissa Bulgariassa 1977 ja Ars Wasa palkinnon 2005. Mäntysellä on Suomen Kuvataidejärjestöjen, Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Viipurin taiteilijaseuran kunniajäsenyys.

Yhteystiedot: 050 0700516

Kutsu avajaisiin
Kutsu avajaisiin
Olen saanut kylläkseni yhtä ja toista, Markku Arantila
Olen saanut kylläkseni yhtä ja toista, Markku Arantila
Kuivuva joki, Tuomas Mäntynen
Kuivuva joki, Tuomas Mäntynen
Luontokato, Jari Jula
Luontokato, Jari Jula